Thursday, 13 October 2016

Set Kesuburan Lengkap
Assalamualaikum..

Di sini Nadia nak ceritakan kandungan dalam set kehamilan Lengkap shaklee secara terperinci.

Set kehamilan ini terdiri daripada ESP, Vita-lea, B-Complex, Vitamin C,  Ostematrix dan Omega Guard.
  • Protein (Energy Soy Protein) ~Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Esp juga memberikan ibu tenaga terutama bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.
  • Multivitamin(Vita-lea) ~mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ia lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan, Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.
  •  B Complex ~Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid, Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.
  • Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~ Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan. Ianya adalah sustained realese dan akan dilepaskan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.
  • Kalsium(Ostematrik) ~Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggng, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
   
  • Omega Guard ~Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal bentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.Ini adalah merupakan set lengkap kehamilan. Walaubagaimanapun,  bagi ibu hamil yang mempunyai kekangan bajet, kami akan cadangkan kepada anda item yang penting berdasarkan masalah anda ketika hamil.

Jadi, bagi yang berminat untuk mengetahui apa yang penting untuk anda sesuai dengan bajet anda, hubungi Nadia di 016-2770353 untuk konsultasi lanjut.

Nadia juga akan memberikan konsultasi percuma kepada anda mengenai cara pengambilan terbaik supplemen ini bagi mendapatkan hasil yang optimum.

Your trusted SID,
Nadia
016-2770353