Wednesday, 7 September 2016

Bagaimana Kurus dalam 10 ke 30 Hari


Tips Bagaimana Cara untuk Kurus

Adakah anda ingin nampak kurus atau ingin mengurangkan berat badan? Memang idaman setiap wanita untuk kelihatan langsing atau mempunyai tetap berada di BMI yang ideal. Ianya sangat penting mempuyai gambaran jelas hasil yang diingini untuk program yang sesuai.

Sesetengah orang lebih suka untuk mengamalkan high protein diet untuk mengurangkan berat badan. Ini kerana sesetengah pengkaji mengatakan bahawa high protein diet dapat mengawal selera makan dan pengambilan kalori dengan lebih baik.

Diet yang mengandungi protein yang tinggi dan rendah karbohidrat beserta dengan senaman yang kerap akan membantu mengurangkan lemak-lemak di dalam badan. Ia juga membantu membina tisu badan di samping membakar lemak untuk menghasilkan tenaga. Pengamal diet ini juga akan merasa kenyang sepanjang hari.

Pengkaji mengatakan high protein diet menyebabkan pengamalnya akan kurang selera makan. Ini kerana protein akan menghantar isyarat kepada otak untuk mengurangkan paras hormon perangsang selera.

American Journal Of Clinical Nutrition mengatakan bahawa mereka yang mengamalkan diet berprotein tinggi beserta senaman berkesan dalam menurunkan berat badan dan mengurangkan paras lemak di dalam darah.

Ingin cuba Program Pengurusan Diet Bersama Shaklee? Boleh rujuk di sini
Set Kurus Shaklee dijamin selamat & BERKESAN!

Nadia
Your Health & Beauty Consultant
016-2770353